Francia filmtavasz

Francia filmtavasz

Idén második alkalommal szervezik meg a Francia Filmtavaszt, a Francia Film Ünnepét.
A Fesztiválon értékes francia filmeket mutatnak be, egyedi premierek keretében, május 16-20 között Budapesten, majd ezt követően több vidéki városban.
A fesztivál célja, hogy a tavasz színes gazdagságát, szépségét belopjuk a mozitermekbe, ahol e kivételes filmek által, franciás hangulat, önfeledt és igényes szórakozás várja a nézőket.
Ennek jegyében a kortárs francia film kiemelkedő alkotásai közül, egy sokszínű válogatást ajánlanak a szervezők. A filmek között van könnyed, mégis franciásan elegáns vígjáték, társadalomkritika, életmódfilm, kosztümös kalandfilm és nem hiányozhat természetesen egy igazi francia rendőrfilm sem, amely a francia krimi új távlatait nyitja meg – véleményformáló és meghatározó magyar filmes újságírók szerint ez az elmúlt évek legjobb rendőrsztoryja! A fesztiválon vetítik az elmúlt években bemutatott sikeres francia filmeket is.
A programban kizárólag, olyan rendezői filmek szerepelnek, amelyek művészeti, kulturális és társadalmi értékeket képviselnek. A filmbarát közönség számára kivételes lehetőség, hogy moziban láthat ilyen, a kommersz filmforgalmazás körén kívül eső filmeket.

2012. május 16 -tól június 14 - ig

Budapesten és több vidéki városban

anjoulafayette.eu

további hírek

2012-05-14 11:34:38