Pálinkázz Budán!

Pálinkázz Budán!

Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum,
a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között.
A látogatók megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői.
Emellett ez az ország első készpénzmentes fesztiválja, amelyen feltöltő kártyával lehet majd fizetni.
Az őszi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválhoz hasonlóan a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál is megújul.
Míg a Várban minden évben más-más vendégország mutatja be párlatát, addig tavasszal a magyar gyümölcsök, és a belőlük készült ételek, valamint pálinkák kerülnek reflektorfénybe. A sort az egyik legízletesebb és legfontosabb pálinka-alapanyag, a szilva kezdi meg. A rendezvényen több mint huszonöt kiállító,
pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, és az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé! Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni.
A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a szilva éve keretében készült ételspecialitások is.
Az Év Szilvapálinkája a rendezvény történetében újdonságnak számít.
Ezt a különleges párlatot az ország pálinkafőzői készítik a prémium szilvapálinkáiknak házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült párlat igazán különleges,
exkluzív csomagolásban várja a szilvapárlat kedvelőit.


Budapest, 2012. május 10-13
Helyszín: Budai vár, Hunyadi udvar

itthon.hu

további hírek

2012-05-07 10:21:12