XIII. Pannon Bormustra

XIII. Pannon Bormustra

Immár 13. alkalommal mérettetnek meg a legjobb hazai borok a legnagyobb presztízsű hazai borversenyen, a Pannon Bormustrán, május 9-11 között Pannonhalmán. Május 12-én pedig Budapesten, a nagyközönség számára is nyitott rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak az idei zsűri tagjaival és megkóstolhatják a verseny legjobb borait is. Ezen a napon lesz a rendezvény Díjátadó Gálája is. A borokat már lehet nevezni, a nevezés határideje április 20.

Nagy változáson ment tavaly keresztül a legkiválóbb hazai borok mustrája, a magának már korábban is nagy presztízst kivívó Pannon Bormustra. A megújulás és a szakmai továbbfejlődés jegyében tavaly már két elismert hazai szakember mellett hat nemzetközi szaktekintély is részt vett a zsűrizésben: a szervezőknek sikerült a világ legismertebb és legnevesebb nemzetközi borítészei közül többet is Magyarországra csábítani. Túl azon, hogy a világ legmagasabb szakmai tudásszintjét jelentő Master of Wine vagy Master Sommelier zsűri mustrálta a borokat, a megújulást jelezte a Bormustra néhány új eleme is. Nevezetesen a legjobb ár-érték arányú borok „Legjobb Vétel” kategóriájának bevezetése, valamint a legjobb Kárpát-medencei szőlőfajtából készült fehérbor díjazása is.
Tavaly száztizenkét hazai bortermelő több mint kettőszázhetven borral nevezett a legrangosabb honi borversenyre, s a Pannon Bormustrának a Budai Gourmet fesztiválon hirdették ki a végeredményét. A nevezett borokból 15 vörös, 15 fehér, 13 édes csúcsbor készítője vette át az elismerést jelző oklevelet. Tavaly a legjobb vétel kategóriában is hirdettek eredményt és 3 különdíjas bort is ünnepeltünk.

Idén a Pannon Bormustra új, minden érdeklődő számára nyitott rendezvénnyel is jelentkezik. A zártkörű versenynapokat követően, május 12-én egy Közönségnap keretében Budapesten az érdeklődők találkozhatnak többek között a  Bormustra zsűritagjaival és nemzetközi sztárjaival, mesterkurzusokon vehetnek részt és egy sétáló kóstoló keretében megkóstolhatják az idei verseny legjobb borait is.  Ezen a napon kerül sor a Pannon Bormustra Díjátadó Gálájára is, ahol kiderül, hogy kiket díjazott az idei zsűri.

pannonbormustra.hu

további hírek

2012-05-07 08:57:33