Öreg autók ünnepe Budapesten

Öreg autók ünnepe Budapesten

Új helyszín, kicsit későbbi dátum, de a filozófia megmarad: az Oldtimer Expo váltott, hogy megújulhasson. Még a gazdaságilag nehéz időkben is fejlődik a veterános világ, mert igazi, kézműves értékeket, technika- történeti emlékeket ment meg és képvisel. A szezon nyitására két másik, immár klasszikussá vált rendezvény is becsatlakozik.
Az Oldtimer Sokadalom hagyományosan az OT Expo szombati napjára esik, míg a tavaly először bemutatkozó Velodrom Millenáris a zárás utáni napon, május 1-jén lesz, hogy a kiállítók is részt vehessenek, illetve így egy látványos, egyedülálló környezetben menet közben is meg lehessen csodálni az öreg járműveket. Az öreg autók, motorok piacán emelkedtek az árak, sokat fejlődött a restaurálások minősége, egy egész iparág alakult ki a háttérben. Aki korábban megoldhatatlannak tűnő problémákkal szembesült, mert nem volt alkatrész, az manapság már lehet, hogy akár több utángyártott lehetőség között válogathat a kereskedők kínálatában. Az EU felé nyitott határok a vételek-eladások lebonyolítását leegyszerűsítik, az internet segítségével pedig naprakészek lehetünk a piac rezdüléseiről.
A Hungexpo csarnoka nagyobb területet biztosít kiállítóknak, nézőknek egyaránt, de a rendelkezésre álló szabadtéri területek is megnőttek, dolgozunk is rajta, hogy az interaktív programok még látványosabbak legyenek. Lesznek idén is évfordulók, jönnek klubok itthonról és külföldről, és hagyományosan nonprofit intézmények is bemutathatják.

VI. Oldtimer Expo
Budapest, 2012. április 27 – április 30.

itthon.hu

további hírek

2012-04-24 10:56:34