XIX. Országos Kiskukta Szabdtéri Főzőverseny

XIX. Országos Kiskukta Szabdtéri Főzőverseny


A verseny a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöksége alatt áll. A cél az, hogy a nevező csapatok diákjai jobban megismerkedhessenek az ország más tájáról érkező társaikkal, és az ételkészítés kapcsán konzultálhassanak a neves szakemberekből álló zsűri tagjaival. A szervezők és a védnökök azt is szeretnék elérni a főzőversennyel, hogy a legújabb generációk tagjai is megismerkedhessenek a szabadtéri főzés, sütés hagyományaival, és népszerűsítsék alkalmazását a mai igényekhez. Szeretnék, ha a szakiskolák diákjai kedvet kapnának a szabadtéri ételkészítéshez, és ezzel együtt a hagyományos, népi, tájjellegű ételek felkutatásához. Bátorítják a fiatalokat új ételek megalkotására, amelyek bemutatására ez a verseny is jó alkalmat kínál.

Zánka, 2012. április 20-22.

itthon.hu

további hírek

2012-04-17 10:53:52