Mangalica malacságok Debrecenben

Mangalica malacságok Debrecenben

A sertéshús szerelmesei ismételten örömmel vehetik tudomásul, hogy 2012. április 13-15. között újra megrendezik Debrecen főterén a mangalicafesztivált, amely szervesen beépült a hagyományos helyi gasztornómiai fesztiválok (libanapok, halvasárnap, stb.) sorába.

A mangalicafesztiválok történetének első komoly jubileuma következik, hiszen országosan éppen Debrecenben rendezik sorrendben a tizedik fesztivált. Nem is alakulhatna ez szerencsésebben, hiszen hol máshol lehetne méltóbban ünnepelni ezt a jubileumot, ha nem éppen a mangalicatenyésztés hazájában! Debrecenbe mindig szívesen jönnek a gasztronómiai eseménysorozat szervezői, hiszen a három fesztiválhelyszín – Budapest, Debrecen és Szombathely – közül itt kapják a legnagyobb segítséget a város vezetésétől: ezt Veégh Attila, a szervező Choco Hungária Kft. ügyvezetője is kiemelte a 2012. március 27-én megtartott sajtótájékoztatón.

Idén 11 tenyésztő és számos magyar kézműves gasztronómiával foglalkozó kiállító vesz részt az eseményen. Önálló sajtpiacot alakítanak ki, de jelen lesznek a kézműves-iparosok és nem maradhat el az élőállat-kiállítás sem. A Kossuth téren mindenki megkóstolhatja a mangalicából készült ételeket a tarjától az egyben sült malacig. A színpadon pedig gyermek-, népzenei és könnyűzenei programok váltják majd egymást.

Debrecen, 2012. április 13-15.

debrecen.hu

további hírek

2012-04-10 09:43:27