Költészet Napja a Rózsavölgyi Szalonban

Költészet Napja a Rózsavölgyi Szalonban


Április 11-én, a költészet napján nyílik meg a Rózsavölgyi Zeneműbolt második emeletén a Rózsavölgyi Szalon Art & Café, amely esténként a kultúrszomjas budapestieket, délutánonként pedig a felfedező hajlamú turistákat várja, egyedi lekérés alapján szervezett kulturális és helytörténeti programokkal.
A napközben kávéházként, este kamaraszínházként működő új helyszín a hazai irodalmi, zenei és színházi élet izgalmas programjaival, a hazai művészvilág legnagyobb alakjainak állított emlékekkel várja a helyieket. A 70 fő befogadására alkalmas szalon azonban számít a beutaztatók érdeklődésére is, nekik, illetve a fővárosban járó turistáknak többféle programcsomaggal készültek - mondta Zimányi Zsófia művészeti vezető. A "Hungarikumok a magyar művészeti életben" ajánlatok között található zenés utazás a Budapesti Operettszínház művészeinek segítségével, Szalai Antal és népi zenekarának műsora, Sunshine Jazz- Szalon StarJam neves előadók közreműködésével, népi ínyencségek táncbemutató és Kerényi János bárzongorista műsora.
A szalon izgalmas programját nyújtja továbbá Török András, a Budapest - A Critical Guide szerzője, aki angol nyelven kalauzolja körbe a vendégeket fényképek és filmek segítségével a főváros kevésbé ismert történetében. A neves helytörténész előadásaiból megismerhető Budapest múltja és jelene; számos helyi lakos otthona; a kávéházak, illetve a köztéri szobrok története.

További információ: www.rozsavolgyi.hu

turizmus.com

további hírek

2012-04-04 11:03:48