Húsvét Budán

Húsvét Budán

Budavári Húsvéti Sokadalom címmel idén első alkalommal az ország egyik legnagyobb húsvéti hagyományőrző, multikulturális családi rendezvényének ad otthont a Budai Vár.

A színes forgatag egy ősi rítustánccal a vár legszebb részein átkígyózó tavaszköszöntő menettel és gólyalábas attrakcióival veszi kezdetét.
A Budavári Palota terei a húsvéti ünnepkörre (nagyszombat, rügyfakasztó vasárnap, vízbevető hétfő) épülő hagyományőrző programokkal kelnek életre. Az állandó programok - játszóműhelyek, mesterség bemutatók és a kézműves vásár - mellett két színpadon folyamatosan fellépnek a népzene, néptánc és világzene jeles képviselői, többek között a Sebestyén Márta, Balkán Fanatik, Besh o droM, Ferenczi György és a RACKAJAM, GHYMES, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Évkerék Zenekar, KOLOMPOS, Magyar Tekerőzenekar, Makám, Prímás Találkozó, , SIC TRANSIT, Szalóki Ági, és még sokan mások.
A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat felvonultató gasztronómia, hiszen a hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek.

Budavári Húsvéti Sokadalom - Budapest, Budai Vár
2012. április 7-8-9.

köpönyeg.hu

további hírek

2012-04-02 08:57:05