Tavaszköszöntés fesztivállal - Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tavaszköszöntés fesztivállal - Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál 11 napos lesz, március 16-26-ig tart, az érdeklődők 15 helyszínen 48 programot, előadást élvezhetnek.

A fesztiválon számos ős- és magyarországi bemutatót tartanak, ilyen lesz a Művészetek Palotájában Handel zenedrámája, a Herkules. Káel Csaba rendezi.
A táncprogramok első fellépője a világhírű flamencotáncos, Israel Galván, Aranykor című produkcióját 2005-ben az év táncelőadásának választották. John Malkovich egy sorozatgyilkosról szóló - ária- és zenekari betétekkel tarkított - előadással, a Pokoli vígjátékkal érkezik Budapestre, a Vígszínházba; Malkovich Jack Unterweger szerepét játssza.
A Nemzeti Színházban Shakespeare Hamletjének lesz a bemutatója, az előadás rendezője Alföldi Róber.
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban Mihaela Ursulease zongoraestjét hallhatjuk. A Magyar Állami Operaházban R. Strauss:Arabella című művét Bereményi Géza rendezi, vezényel Stefan Soltész.
A Művészetek Palotájában Gary Burton és Chick Corea koncertjét hallhatjuk, a Felvonulási téren Énekel a város címmel nagyszabású, speciális térformációban elrendezett szabadtéri koncertet tartanak, mely a programfüzet szerint zenével fogja átformálni a teret.

A Budapesti Tavaszi fesztivál egyik kísérő programja a Vörösmarty téren megnyíló Tavaszi Vásár lesz, "a kézműves magyar ízek tere", ahol a hagyományőrző kézműves termékek mellett modernebb formákba öntött népművészeti tárgyak is kaphatók majd.

nepszava.hu

további hírek

2012-03-06 11:47:52