Rolleres városnézés Szegeden

Rolleres városnézés Szegeden

Hamarosan elektromos rolleren gurulva nézhetik meg a turisták Szeged nevezetességeit.  A világ nagyvárosaiban rendkívül népszerű a Segway, amellyel igazi szórakozás a közlekedés.  A Segway (elektromos roller) az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigye az embert.
Segway Szeged címmel egy helyi Kft. nyújtott be pályázatot nyújtott a Dél-alföldi Regionális Operatív Programhoz azzal a céllal, hogy új, innovatív turisztikai szolgáltatást vezessen be a megyeszékhelyen. A projektben 7 Segwayt, valamint a járművek szállítására alkalmas kishaszon-gépjárművet szereznének be.
A Segway magyar nyelvű honlapja azt írja: a kevés helyet foglaló és bárhol újratölthető járgány azért fantasztikus, mert bár csak két kereke van, függőleges helyzetben tud maradni akkor is, amikor az ember előredől. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, amit a használója észre sem vesz. Lézeres giroszkópok érzékelik, hogy a Segway mikor kezd dőlni, az információ a kerekeket a megfelelő irányba és megfelelő sebességgel hajtó motort vezérlő számítógépbe kerül, s a roller megőrzi egyensúlyát.
A csodajárgányon nincs se gáz, se fék, használója csak testbeszédével, testmozdulataival irányítja. A mobil, kényelmes városnézés felejthetetlen és izgalmas élményt nyújt a turistáknak.
A szegedo projekt fő célja a város nevezetességeinek, látnivalóinak izgalmas utazással egybekötött bemutatása – tematikus túrák keretében.

gsztujsag.com

további hírek

2012-02-27 08:23:52