Mozart Maraton

Mozart Maraton

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája – Fischer Iván művészeti vezetésével – közösen hívta életre 2008-ban azt a kezdeményezést, amelynek keretében minden év februárjában, egy hétvégi napon kora reggeltől késő estig hangversenyek sora mutatja be egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát, érzékeltetve annak sokszínűségét.

Az előző években Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven és Schubert életművével ismerkedhetett meg közelebbről az érdeklődő, 2012-ben Mozart szimfonikus műveit, kamarazenéjét, vokális alkotásait, az életmű népszerű és ritkábban hallható kompozícióit hallhatjuk a Művészetek Palotája tereiben, termeiben.

A koncertek mellett videóvetítések is lesznek, ezek jóvoltából nézhetünk újra legendás vagy egyszerűen csak nagy sikerű előadásokat világhírű előadókkal. Mindegyik szimfonikus koncerten más hazai zenekar játszik, a sort a rezidens Fesztiválzenekar zárja a Requiemmel.

A Fesztivál Színházban rendezendő koncertek közül – a fellépő különleges személye miatt – kiemelendő Rados Ferenc zongoraestje, de láthatjuk a kis Wolfgang első operáját, amit tizenkét évesen írt, és kiváló hazai kamarazenei formációk szólaltatják meg már érett kori alkotásait. Áriák, versenyművek, szimfóniák, kamarazenék – Mozarttól lesz hangos a Művészetek Palotája.

Budapest MÜPA 2012. február 26.

mupa.hu

további hírek

2012-02-16 12:42:23