Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka

Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka

Idén megint meg kell nézni azt a híres nevezetes békát, vajon pislog-e a miskolci kocsonyában? És ha már ott járunk Miskolcon kóstoljuk is a messze földön híres étket. A fesztivál immár hatalmas mulatsággá nőtte ki magát, a finom borok kortyolgatása mellett lesz kocsonyatőzsde, kocsonyaprojekt is.

A rendezvény napjaira a város egy óriási, különleges piactérré alakul át kikiáltókkal, vásári komédiásokkal, jövendőmondókkal, a határon innen és túlról érkező népművészekkel, népi iparművészekkel, minősített kézművesekkel, kiemelt színvonalat biztosító árusokkal. A belvárosban a Széchenyi utca – Centrum (Skála) Áruház tengelyén, a Pátria tömbtől, a MÜHA előtti téren, a Hősök terén, a Déryné utcában, a Kandia-közben, a Szinva teraszon, a Szentpáli utcában három napig várják a vendégeket a kreatív programok. A 3 nap alatt a 3 színpadon, az utcákon és tereken több mint 20 zenekar, legalább 10 féle vásári és utcai produkció gondoskodik majd a hangulatról. A legbulisabb pillanatokban a Republic,Geszti Péter és a Gringo Sztár, Balkan Fanatik, P. Mobil, Maszkura és Tücsökraj, Carbonfools, Anna & The Barbies, OLd Boys, Kiss Feri és a Técsői Banda, Paddy & The Rats, Best of, Belga, Fish! és még sokan mások lesznek velünk.
Nem lehet kihagyni a Békasztori és kis fesztiváltörténet című, február 17-től márc. 2-ig nyitva tartó rendhagyó tárlatot a Miskolc Plazában, amely a 12 éves miskolci kocsonya kabalaállatának történetét mutatja be.

Miskolc, 2012. február 24 - 26. péntek - vasárnap

kocsonyafesztival.hu

további hírek

2012-02-16 12:29:38