Bortér 2011

Szeged, Dóm tér
2011. szept. 14. szerda – 2011. szept. 18. vasárnap

Ami most következik, az egyszerre valami régi és valami új. Ebben a városban ugyan 17 alkalommal volt már – egyre több kiállítóval, egyre több látogatóval és egyre nagyobb sikerrel – tavaszi Borfesztivál Szeged Napjához kötődően, Bor tér azonban most lesz először.
S hogy miben más ez, mint amit már megszoktunk?
Nos, a borkóstolóknak, borkedvelőknek ezúttal sem kell csalatkozniuk, hiszen az új, Dóm téri helyszínen ugyanúgy megízlelhetik a leghíresebb termelők legfinomabb nedűit, mint a Széchenyi téren  – de ez az esemény másról is szól.  Inkább olyan lesz,  mint egy szabadtéri múzeum, ahol együtt láthatunk minden érdekességet, ami a szőlő- és borkultúrával kapcsolatos. Megjelennek a szőlőműveléshez és a szürethez kapcsolódó régi eszközök, hordók, csobolyók, borcímkék, képeslapok, dokumentumok, sőt felépül egy régi parasztház is, amilyen egy homoki szőlősgazdáé lehetett anno. Lesznek szakmai beszélgetések borászokkal, kutatókkal – de természetesen színpadi, szórakoztató programok is. 
Kilátogatni igazi családi program lesz tehát és egy kicsit meg is dobogtatja lokálpatrióta szívünket: mert bármennyire elfeledtük ma már, bizonyítékokat látunk majd, hogy Kecskemét és Szabadka mellett igenis, Szegednek is van szőlészeti-borászati múltja. És fesztiválváros jelene.

Forrás: koponyeg.hu

további hírek

2011-09-14 08:46:24