Közös Natúrpark

Az ausztriai Lánzséri Natúr Park küldöttsége vendégeskedett a minap Sopronban. Turisztikai-, erdészeti-, környezetvédelmi szakemberek, élükön Hans Artner, Burgenland Tartományi Turisztikai főtanácsosával érkeztek városunkba. Az ausztriai delegáció itt tartózkodása során megismerkedett a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság Rt. soproni parkrendjének nevezetességeivel. Majd a tapasztaltak után dr. Gimesi Szabolcs polgármester fogadta őket a soproni városházán.
Mint azt Kovács Árpád idegenforgalmi referenstől megtudtuk, a Lánzséri Natúr Park szakemberei együttműködési szerződést szeretnének kötni a soproni önkormányzattal és a parkerdő fenntartóival. A tervek szerint a már működő őrségi és irottkői natúrparkok mintájára közös természeti parkot hoznának létre az ágfalvi, brennbergbánya, harkai természetvédelmi területek bevonásával. A közös parkot nem zárt zónakénnt, hanem a látnivalók bemutatásával, a turisztikai élmények átadásával üzemeltetnék.
-Fenntartására EU-Phare pályázati pénzekből szeretnénk támogatást kapni- mondta Taschner Tamás, a Magyr Turizmus Rt. regionális marketing igazgatója.
A közös programok részeként felújítanák azokat a túraútvonalakat, amelyek valamikor a Soproni hegységet a Rozália hegységgel kötötték össze, kerékpárutakat, lovas-, és tanösvényeket létesítenének, valamint közös kulturális rendezvényeket szerveznének a természetvédelem, a tájvédelem, a történelmi emlékhelyek témaköreiből.

Kisalföld, 2001.szeptember 13. (csütörtök)

további hírek

2001-09-18 11:17:22