Díjugrató Gála Miskolc-Görömbölyön

„A lovaglás maga a csoda, a lovaglás szerelem a javából.” Ezt Mizsér Attila, olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó mondta egy alkalommal, de ezúttal a mondat érvényes a szeptember 15-16-án megrendezendő II. Görömbölyi Díjugrató Gálára is.
A főtámogató, dr. Barkóczi István versenyigazgató azt a célt szeretné megvalósítani, hogy a borsodi megyeszékhely egyfajta lovasbázissá váljon. Úgy véli, hogy Miskolc lovaglásban is rendelkezik hagyományokkal, amely alapja lehet az ilyen törekvéseknek.
A II. Görömbölyi Díjugrató Gála – Lakatos Miklós , a Miskolc-Bükkalja Lovaskör elnökének elmondása alapján – A-kategóriás és meghívásos B-kategóriás díjugrató verseny. A szombati versenynap a B-kategóriásoké, akik 100, 110 és 120 centiméteres akadályokon bizonyíthatják maguk és paripájuk ügyességét, felkészültségét. Erre a versenyre várható népesebb – 80-100 fős – felnőtt és ifjúsági korosztályú mezőny.
A vasárnap a profiké, ők 120, 135 és a 145 centiméteres akadályokon vetélkednek. A rendezők úgy vélik, hogy a díjugrató verseny nem csupán a sportág iránt érdeklődőknek, hanem valamennyi kikapcsolódni vágyónak élményt és látványosságot nyújthat, ezért mindkét napon várják a nézőközönséget.

Déli Hírlap - 2001. szeptember 8.

további hírek

2001-09-14 09:32:01